O přehlídce: 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003

O přehlídce 2004

11. září 2004 se na dolním konci obce Košťálov – v hasičském areálu „Pod Kozlovem“ rozezněla pravá česká dechovka v podání domácí DH TÁBORANKY a dalších přizvaných hostujících souborů – DH BROĎANKY a SEMILSKÉ 12. Celé odpoledne bylo pojato tak, aby si na své přišly všechny věkové kategorie a co nejvíce příznivců hudby i v mírně odlišném žánru: Tak vystoupil i BIG BAND Rudy Müllera ze Železného Brodu – mládežnický soubor při ZUŠ v Ž. Brodě, jejichž „krevní skupinou“ je swing. Mezi programy jednotlivých kapel napochodovaly MAŽORETKY ze semilského DDM – pod vedením I. Kulichové a předvedly svá vystoupení na skladby v rytmu disko. V podobném rytmu se se svou vlastní taneční choreografií představila i TANEČNÍ SKUPINA tří dívek z GIO Semily – L.E.V. DH Táboranka – jako již tradičně - do svého koncertu zařadila skladby klasiků české lidovky, díla autorů současných českých i moravských, ale i ukázky činnosti na poli populární hudby – zazněly i skladby „Koukej, se mnou si píseň broukej“ a „Eldorádo“ – jejichž dechovkovou úpravu napsal sám kapelník Táboranky – J. Jína. V uplynulé sezóně DH Táboranka hrála ve značně „omlazené“ sestavě – znovu „ožily“ skladby jako „Zpěv skřivana“ a „Třešňové květy“.

Letošní druhý ročník byl zahájen přesně ve 14.00 hod. „znělkou“ dechové hudby TÁBORANKA – skladbou „Od Tábora až k nám“ v úpravě Ladislava Kubeše pod pomyslnou taktovkou kapelníka Táboranky – RNDr. Jiřího Jíny. Stejně jako v loňském roce – i letos přivítala všechny návštěvníky sama starostka obce Lenka Cincibusová – a nutno říct – že účast byla skutečně veliká – až neočekávaná –včetně účinkujících a obsluhujících košťálovských hasičů (nachystali hodně druhů nápojů a moc dobré jídlo) se po areálu pohybovalo i posedávalo snad ke šesti stům osob!! O tuto překvapivě velkou účast se bezpochyby zasloužilo slunečné počasí, široká reklamní a propagační kampaň a především náš vzácný host – Josef ZÍMA, který přijal naše pozvání a zazpíval v závěrečné půlhodině za doprovodu Táboranky.

Celé odpoledne provázel mluveným slovem Milan Havlík – opět po osvědčených loňských zkušenostech a nazvučení všech kapel zajišťoval Milda Brož. Ten vydržel ve své funkci až do pozdních nočních hodin, neboť po zakončení dechovkového odpoledne v 18 hodin byla hudební aparatura přestavěna a kolem 19. hodiny rozjela svůj večerní koncert mladá pop-kapela CZEpice. (www.czepice.wz.cz)

I obsluhující hasiči končili až v pozdních nočních hodinách a patří jim dík stejně jako všem, kteří měli plné ruce práce s přípravami celé akce (M. Doškař zapůjčil dokonce i svůj soukromý karavan pro potřeby převlékání J.Zímy). Děkujeme i všem uvedeným - bezplatně vystupujícím amatérským souborům a jednotlivcům, kteří zajistili dobrou náladu celého sobotního odpoledne. Rovněž děkujeme i všem našim milým a věrným posluchačům - příznivcům, kteří za dechovkou a naší DH Táborankou - přijížděli na všechna naše vystoupení v průběhu celého léta a nezklamali ani tentokrát – na 2. ročníku dechovkové přehlídky v Košťálově.

Na závěr – nic jiného než přání do budoucna - hodně zdraví, štěstí a spokojenosti všem našim příznivcům, a abychom se v příštím roce scházeli opět v tak dobré náladě a hojném počtu jako na letošní přehlídce dechovek v Košťálově! Nashledanou v příštím roce – 3.9.2005 - opět na přehlídce DH v Košťálově!

Za pořádající Táboranku V.a J.Jínovi


účinkující